Vše co člověk dokáže pozřít

Vše co člověk dokáže pozřít

Nápoje, které konzumujeme každý den můžou být různé, ale nikoho z nás by nenapadlo napít se například netopýří krve. “ Člověk vypije všechno, otázka je, jestli se potom ještě zvedne ” toto je největší moudro hospodských. Co všechno můžete ochutnat při cestách do zahraničí, co je extrémní a co je pro vás ještě přijatelné rozhodněte sami. Jak se říká, jiný kraj jiný mrav a v tomto případě obzvláště.

Nejzvláštnější nápoje světa

Nejdříve se podíváme do Korei. Tradiční korejské jídlo kimiči je směs zeleniny, zázvoru a chilli papriček. Při chladném počasí se tato směs uloží do vykopané jámy v zemi, tam kvasí a také má pod zemí menší tendence se kazit. Hlavní roli hraje zelí. Výsledek se pak podává jako příloha a tekutina, která vzniká při kvašení se pak pije.
Jen málo koho by napadlo pít krev. V Thajsku je to naprosto běžná skutečnost, netopýří krev. Nabízí ji na spoustě míst a můžete se setkat i s tím, že vám ji nabídne pouliční prodejce. Myslím si, že je to pouze pro silné žaludky, tady zdvíháme varovně prst. Chuť je velmi specifická, ale většina lidí ji však nesnese a navíc netopýři jsou přenašeči mnoha chorob. Netopýří krev je prý velmi silným přírodním afrodiziakem a tradice se dodnes dodržují na thajském venkově. Netopýři jsou kvůli této tradici velice přísně chráněni a jejich odchyt a následné zabití se trestá velkou pokutou.
Pokud máte rádi mléko, tak teď vás ta chuť možná na pár dnů přejde. Vrátíme se do Asie, tentokrát do Mongolska, kde vám nabídnou kumysem. Kumysem je kobylí mléko a k získání jednoho litru je nutné podojit klisnu.
V Asii i zůstaneme, nikoho nepřekvapí, že v číňané požívají ty nejbizarnější nápoje na světě. Příkladem může být ještěrčí víno. Do rýžového vína nacpou přes noc ještěrky a pochoutka je na světě. Podobným způsobem vzniká i hadí víno, které má údajně pozitivní účinky na potenci. Máte chuť na víno s myšími mláďaty nebo na odvar z ptačího hnízda, není problém, rozhodně ne v Číně.

Ani v Mexiku se nedrží pozadu, mají svůj mezcal. Pálenka se destiluje z agáve a její chuť je doplněna o červa, který plave na dně láhve. V Mexiku tak rčení “ vypálit červa ” nabírá úplně nový rozměr.